tisdag 24 april 2012

Azorerna med Ponta Delgada

Här kommer massor av bilder från vårt besök på Azorerna. Azorerna var helt klart ett av de vackraste ställen vi besökt! Vi ville åka med på en utflykt via rederiet för att få se så mycket som möjligt på den dagen vi hade, men vi kunde inte åka med på någon av de bussturer som arrangerades. Dels för att bussarna inte var anpassade och för att många av de ställen man besökte inte passade för rullstol. Men det blev jättebra ändå, om än lite dyrt! Vi beställde en privat bil med chaufför och guide via rederiet. Eftersom det bara var ett stopp på den här kryssningen kände vi att vi knde kosta på det och det är inget vi ångrade! När vi kom av fartyget möttes vi av en man i svart kostym som ledsagade oss till en blank, svart, snygg merca. Vi kände oss lite som kändisar när vi gled fram där medan de andra slussades förbi oss till olika bussar och gamla taxibilar. Sedan fick vi åka vart vi ville men vi valde att gå på chaufförens rekommendation så här kommer bilder på de platser vi besökte.

Vi stannade på många utsiktsplatser. Azorerna är väldigt bergigt och deras största industri är mjölk och mjölkprodukter. Man ser svart/vita kor beta överallt.

I den här tjusiga saken fick korna sitt vatten.

Kossorna på Azorerna har det nog rätt så bra. De går ute året om och betar och deras utsikt är inte så tokig heller :)

Det här är deras mest kända utsikt. Det är två sjöar som kallas den gröna och den blå sjön. Det syns inte så tydligt på den här bilden att de är olika. Azorerna är en vulkanö så det här är faktiskt en stor krater.

Den gröna sjön.

Här syns det bättre. Bara en liten bro skiljer den gröna och den blå sjön åt. Färgerna berodde på att den ena var djupare än den andra och att det var mycket skog runt den gröna som reflekterar den gröna färgen.

Här står jag framför en annan sjö som var väldigt känd, Santiagosjön. Tyvärr har jag glömt historien bakom, men det var vackert.

Här är bilen vi åkte runt med. Här står vi mitt på bron mellan den gröna och den blå sjön.

Ett väldigt fint hus som låg i byn vid sjöarna. Här bodde den rikaste personen i området på somrarna.

Ett typiskt hus på Azorerna. Den svarta stenen är lava och den användes för att bygga hus och murar.

Mysiga hus i byn som vi besökte.

En typisk kyrka. Det fanns massor av katolska kyrkor på ön och alla såg ut ungefär så här.

Utsikt över havet och en fiskeby.

Man är väldigt stolt över sina ananasar på Azorerna och kallar ananasen för frukternas konung. Jag förstår inte riktigt det här men, Azorerna är för kallt för att ananas ska kunna växa vilt. Man odlar dem i växthus och varje planta tar två år på sig innan den är helt mogen! Alltså en planta, en frukt... Det låter inte som någon bra affärsidé men då var frukten dyr också! Och man tillverkade en ananaslikör som var rätt så god.

Plantor som är ungefär fyra månader gamla. Det är bara blad än så länge.

De här plantorna är snart klara. Man ser frukterna i mitten av varje planta.

Här fick vi smaka likören.

Efter naturupplevelserna och ananasplantaget fick vi en rundtur i staden Ponta Delgada. Det var hur mysigt som helst  där men gamla fina svart/vita hus, smala gator med vackra stenläggningar. Ser ni mönstret i gatan? Alla trottoarer var i olika mönster.

Hästdroskor stod lite här och där för att erbjuda turisterna en rundtur.

En kyrka vid ett litet torg mitt i den gamla delen av staden.

Del av den största kyrkan i Ponta Delgada, huvudkyrkan.

Nu borde ni ha blivit lite sugen på att åka till Azorerna va?!

Lotta

3 kommentarer:

  1. Juste sightseeing med Mercedeslimo,härliga bilder verkligen!

    SvaraRadera
  2. Åhhhh....ser underbart ut! Vilka härliga vyer. Kramar till er....

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder som gjorde mig intresserad av att åka dit själv. Välkommen hem föresten. har följt er blogg som i vanlig ordning är jättekul att följa.

    SvaraRadera