onsdag 21 mars 2012

Jatujak och Pratunam i Bangkok

Bangkok måste ha världens bästa shopping! Vi var på två stoooora marknader och shoppade. Jatujak och Pratunam. På Jatujak (Chatuchak) hittar man allt mellan himmel och jord. Det var rena himmelsriket för en sån som mig! Den kallas också för Weekend market eftersom den bara har öppet på helgerna. Och eftersom det är helt omöjligt att hinna med hela marknaden på en helg skulle man behöva minst två veckor i Bangkok om man vill hinna med all shopping som finns. Det bästa är att det är sjukt billigt! Köper man en vara får man ett högre pris, men frågar man efter wholesale prices får man ett betydligt lägre pris. Hur många man behöver köpa för att få det lägre priset varierar från ca 3-100st på olika ställen.

En karta över Jatujak weekendmarket.
Det ska tydligen finnas kartor över området som man får gratis men vi lyckades inte hitta någon Vi gav oss bara in i smeten och hamnade på rätt avdelning direkt som tur var. Det är ingen idé att tänka att hit ska jag gå tillbaka senare, det är omöjligt att hitta tilbaka i myllret! Ändå finns det något sorts system i det hela.

Påväg till Jatujak!

Vi var där klockan 9 på morgonen och då var det inte så mycket folk där. De här smala gångarna blev överfulla framåt eftermiddagen och det var nästan omöjligt att ta sig fram. Varmt är det också!

Här shoppar vi pappersrosor till scrapbooking :)

Det här är huvudgatan som går genom hela marknaden. På vardera sida är det stora byggnader med ett myller av butiker. Vi hann kanske med en tiondel...


Miniatyrer fanns det gott om men vi var inte ute efter det den här gången även om jag är väldigt svag för små minisaker. Lite köpte vi ändå :)

Färgglada armband som säljs överallt i Thailand. Här var de nog billigast iaf av de jag sett.

Från Pratunam har jag tyvärr inte så mycket bilder. Vi var så inne i shoppingen att vi glömde kameran helt! Men det är som en liten stadsdel där det är marknader överallt. Både efter gatorna och inne i shoppingcenter och det är mest kläder och smycken man hittar här. Nästan alla har wholesale prices om man köper mer än 3 plagg och priset sjunker då med nästan hälften! Ja, hit längtar vi redan tillbaka och det var förhoppningsvis inte sista gången vi besökte Bangkok med sina marknader.

Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar