fredag 17 februari 2012

Khai Islands


 Vi bokade en snorklingsutflykt med Golden Travel här i Kamala, ett av de otaliga företag som säjer turer här. En av barnens fröknar på skolan här arbetar där, så vi väljer dem av en anledning när vi ska åka någonstans. Den här turen var en endagstur till Khai Islands. Tre öar med kritvit sand och kristallklart vatten. Den första ön vi besökte var Khai Nai och efter två timmar åkte vi vidare till Khai Nok. Efter ytterligare två timmar åkte vi till Khai Nui där vi inte steg i land utan hade möjlighet att snorkla från båten om vi ville i 30 min. Vi valde att inte göra det men troligtvis var det här den bästa snorklingen fanns! De två första öarna såg nästan likadana ut. Det fanns en sorts fisk som var lite färgglada och roliga men det var det enda att se här. Man fick köpa bröd för 30 baht att mata fiskarna och det var det största nöjet tyckte barnen. Fiskarna simmade runt benen men när de misstog våra vita ben för bröd var det inte lika roligt längre :)

Det tråkiga med just vår resa var att det var väldigt höga vågor när vi skulle åka ut med speedboaten. Därför delade arrangören ut sjösjuketabletter till alla som ville ha, och eftersom båtturen skulle ta 40 minuter kändes det säkrast att ta. Men vi blev ju så trötta! Jag och vår yngsta dotter blev så trött att vi mest satt i en solstol och dåsade hela dagen. Nackdelen med sjösjuketabletter!

Nackdelen med sådana här ställen är att försäljarna här inte har någon konkurrens! Är man här och blir sugen på något har man bara ett ställe att handla på och då blir priserna därefter. Barnen gillade inte maten som ingick och därför skulle vi köpa chips. Ett rör pringles gick på 150 baht! För att jämföra med något så kostar samma rör 80 baht här på 7/11. Två fruktshaker och en burk cola kostade 340 baht. Här kostar shakerna 40 baht styck och en burk cola 14 baht. Sådana överpriser kan dra ner mitt humör rätt rejält. Men vi hade ändå en mysig dag!

Tyvärr kunde inte Marcus följa med på den här utflykten. Vi åkte speedboat ut och på öarna finns inga bryggor eller annat utan man kliver av båten en bit ute i vattnet. Sedan finns bara sand, inga vägar. Så tyvärr var det en omöjlighet för Marcus att följa med den här gången.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar