torsdag 23 april 2015

Casablanca - Marocko

Casablanca i Marocko var det första stoppet på kryssningen med Norwegian Spirit. Vi hade ingen utflykt bokad utan bestämde oss för att ta en taxi eftersom hamnen ligger mitt i staden i princip. När vi kom i land bråkade taxichaufförerna om oss turister och stämningen var inte jätterolig. Det var nog inte så bra för affärerna tyvärr men vi valde att åka med en av dem. Bilarna var inga riktiga taxibilar, de var gamla och skruttiga och hade inte bälten. Taxichauffören var trevlig och guidade oss till alla de vanliga turistställena. Man märkte att de hade en planerad rutt som de följde eftersom det på alla ställen vi kom till stannade en hel hög med andra taxibilar med kryssningsresenärer. Han hade också ett väl planerat tidsschema och varje gång vi kom till ett ställe berättade han hur mycket tid vi hade där och vart han skulle vänta på oss. Det fungerade fint och han hjälpte till med att få Marcus in och ut ur taxin och hjälpte till med rullstolen utan problem.
 
Här står vi framför Rick´s Cafe.

Vi åkte vidare till Casablancas stolthet, den stora moskén Hassan II:s moské som är den andra största i världen näst efter den i Mekka.





Såklart blev vi också skjutsade till en mattillverkare. Det är lite jobbigt när de försöker sälja på en svindyra mattor och när man säger nej blir de sura... Mattorna är helt fantastiska och jag skulle gärna ha en hel hög av dem hemma, men det känns inte som att man spontanshoppar mattor för flera tusen...


Tjusiga i traditioella dräker.
 
Helhetsintrycket av Casablanca var att det var ganska rörigt och smutsigt men jag är inte säker på att den beskrivningen gör staden rättvisa helt och hållet när vi var där så kort tid!
 

Lotta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar